Koeraomanikud kasutavad Titeranda tihtilugu kurjasti

Koeraomanikud kasutavad Titeranda tihtilugu kurjasti

HOIAB SILMA PEAL: Heigo Kipsi valvsa pilgu eest ei jää midagi varju, mis Titerannas toimub. Hoolimatud koeraomanikud käivad rannas aga siis, kui turvamehel tööaeg läbi. Foto: Sander Ilvest

 

Vetelpääste hinnangul on Kuressaare Titeranna suurim mure sel suvel koerapidajad, kes vaatamata keelusildile oma lemmikuga randa tulevad ja looma väljaheited sinna vedelema jätavad.

Securitase vetelpäästja-turvamees Heigo Kips ütles, et koeraomanikud käivad oma loomadega Titerannas enne turvafirma tööpäeva algust ja pärast tööpäeva lõppu. “Enne kella 11 jalutatakse siin vabalt ja pärast 20 jalutatakse jälle vabalt. Käiakse koertega vees, nii nagu tahetakse,” oli Kips koeraomanikega rahulolematu.

Kui välismaal on loomapidajatel tavaks oma lemmikute väljaheited üles korjata, siis meie inimesed on Heigo Kipsi sõnul niivõrd mugavad või häbelikud, et jätavad väljaheited koristamata.

“Suured koerad lasevad ikka sellise lasu, et hoia ja keela, aga pärast tuleb inimene puhkama, paneb oma lamamisrätiku junni peale. See pole ju normaalne,” kirjeldas Heigo Kips rannas aset leidnut.

Pidevat jälgimist vajavad väikesed lapsed, kes mängivad liumäe juures. “Seal võib vabalt mõni uljam liulaskja teisele ohtlikult otsa sadada ning siis on kisa ja karjumist kui palju,” märkis Kips.

Kui möödunud aastal tegid üks peolt tulnud neiu ja noormees ujumisplatvormilt peakat hüpates oma kaelale viga, siis sel suvel pole Titerannas uppumisohtlikke olukordi ega traumasid esinenud. “Pikka aeg olid vesi ja õhk külm ka, see kõik on õnnetusi ära hoidnud,” selgitas Kips.

Ka noored emad on Kipsi sõnul praegusajal targemad. Varem oli sageli nii, et lapsega randa tulnud ema hakkas sõbrannaga ennastunustavalt juttu ajama ja maimuke jäeti vetelpääste mureks. Nüüd jälgitakse lapsi hoolsamini. “Paistab, et emad on targemaks läinud, ei teagi, kas nad on kuskilt mingit koolitust saanud,” tunnustas Heigo Kips.

Staažikas rannavalvur märkis, et üldiselt peavad inimesed end rannas viisakalt üleval. “Ei ole siin enam selliseid lööminguid, nagu varasematel aastatel oli, kui purjus seltskonnad omavahel kaklesid,” kinnitas Kips. “Ka lapsed ei tee enam selliseid lollusi, nagu nad varem tegid.”

Kipsi sõnul on joomamehed tulenevalt ilmselt pidevast korralekutsumisest nüüd Tori sadama piirkonda kolinud, sinna, kus on lauad ja toolid. Kuigi see pole enam turvafirma piirkond, on turvafirma töötajad vajadusel sinna politsei kohale kutsunud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 661 korda, sh täna 1)