Teatraalsust ja tangot

Kammermuusika päevadel oli kaks kontserti, millel peatun veidi pikemalt – “Lossimuusika” kontsert, kus esines vokaalkvintett Wishful Singing, ja “Eksootilised promenaadid”, mis oli tänavu tangoetendus.

Vokaalkvintett Wishful Singing Hollandist esines Kuressaare linnuses, kõik viis lauljatari olid pidulikult riides, kandes musta või tumesinist õhtukleiti nagu ballil.

Esialgu kõlas nende laul ehk kaootiliselt, aga kauem kuulates oli selles selgelt kuulda harmoonia, see kõik oli läbimõeldult. Alguses seisid nad reas, siis laulsid ringis seistes, pöörates samavõrd palju tähelepanu kui nootide täpsusele ka vormile, kuidas esineda. Kui ühel hetkel kumas nende laulust rahu ja küpsust, siis järgmisel hetkel suutsid nad publiku juba naerma ajada. Esinejad olid väga teatraalsed ja mängulised.

Kontserdi teises osas esitas kvintett ka kaks eestikeelset laulu “Põhjamaa me sünnimaa” ja “Vaid see on armastus”, mis võeti vastu väga suure aplausiga – saal oli vaimustuses.

“Absoluutselt meeldis,” ütles Mari-Ann Tasa Kuressaarest, kes imetles inimhäälte piiramatuid võimalusi ja lauljate artistlikkust, mis andis tema arvates tohutult juurde. Tema käib koos Monika Tasaga kammermuusika päevadel igal aastal.

“Kammermuusika päevad on intiimsemad kui ooperipäevad, kuna siin pole masse,” arvas Mari-Ann Tasa. Kammermuusika päevad ja ooperipäevad on tema arvates aasta vaieldamatud tippsündmused. Lisaks on Tasal hea meel, et niisugune kvaliteetüritus toimub just siin, Kuressaares.

Järgmise õhtu tangoetendus tõi Rüütli spaasse väga palju rahvast. Lavale tuli ülimalt emotsionaalne argentiina lauljatar Patricia Nora. Vahepeal esines tantsupaar Gonzalo ja Carolina, kelle kava oli rohkete ülestõstetega. Tagaridadest tõusid inimesed tantsupaari saabudes kohe püsti, et nende etteastet paremini näha.

“Väga meeldis, kuidas laul läks üle muusikaks – see oli nii tasakaalustatud,” ütles suvesaarlane Liine Toomse. Tema sõnul oli kõik väga hästi läbimõeldud. Ta arvas ka, et pidev kostüümide vahetamine oli osa show-tantsust ning ülestõsteid oli rohkemgi kui võistlustantsus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 717 korda, sh täna 1)