Taavi Tamm: loomulikult tulge mereväkke!

Taavi Tamm: loomulikult tulge mereväkke!

LAEVA SÜDAMES: Vanemmehaanik Taavi Tamm oma tööpostil Admiral Cowanil. Sellest kitsast kambrist juhitakse kõigi laevamehhanismide tööd. Foto: Alar Truu

Kuressaare vapilaeva, Eesti mereväe lipulaeva Admiral Cowani vanemmehaanik leitnant Taavi Tamm (35) ütleb meie kohtumisel Roomassaare sadamas, et meri ja mehaanika on teda alati huvitanud, on ta ju Kuressaares sündinud.

Kuigi Admiral Cowani kolmas mees omandas sõjalise merehariduse Rootsi sõjaväeakadeemias, meenutab ta hea meelega oma õpinguid Orissaare mereklassis. Hoolimata sellest, et tema elukoht on nüüd Viimsi poolsaar ja lähiaastatel vahetab ta meresõidu tõenäoliselt staabitöö vastu, ei välista Taavi Tamm tulevikus ka õpetajaametit ja kodusaarele naasmist. Merehariduse andmine Saaremaal peab ju jätkuma!

Milline oli teie esimene kokkupuude merega?
Kuressaare poisina õppisin Kingissepa II keskkoolis, mis vahepeal muutus Kuressaare gümnaasiumiks. Samal ajal avati Orissaares mereklass. Mina lõpetasin selle kolmanda lennu 1996. aastal.

Millal teist sõjaväelane sai?
Mereväes aega teenides. Novembrist 1996 kuni oktoobrini 1997 teenisin esimese Sulevi peal roolimadrusena. Tollal osalesime NATO õppustel Läänemerel ja nii-öelda näitasime Eesti lippu. Pärast ajateenistust jätkasin piirivalvelaeval Kõu vanemroolimadrusena.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 677 korda, sh täna 1)