Kuni su küla elab… (1)

Muhu saare Külasema küla on ammuilma kõneainet pakkunud. Iga kahe aasta tagant toimuvad Külasema küla laulupäevad meelitavad ühte pisikesse külla lauljaid ja tantsijaid üle Eesti. 

Üleeile oli Külasema külla lisaks ministrile ja Kodukandi juhtidele asja ka maavanemal, ajakirjanikel ja muhulastel endilgi. Kõik nad lahkusid ülimalt positiivsete tunnetega. Kiviaiad, millel Muhu-päraselt küttepuude riidad, korrastatud aiad ja majad. Külakoda püsinäitusega. Laululava.

Mõistagi näitab küla hea väljanägemine külarahva ettevõtlikkust. Keegi peab aga olema eestvedaja. Külasemal on selleks Sepahansu pere eesotsas perenaise Malle Mätasega, aga ka tema abikaasa Tõnu ning tütred Merje ja Marju. Kas tütred kunagi kodukülla ka tagasi pöörduvad? Miks mitte.

Merje ehitab juba kodukülla maja, esialgu suvekodu, aga mine tea, mis tulevik toob.
Kuni su küla veel elab…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 270 korda, sh täna 1)