Piret Sarjas võib uuest ametist ilma jääda (39)

Sihtasutuse Kuressaare Hoolekanne nõukogu uus liige Astrid Sepp tuli välja ettepanekuga tühistada konkursi tulemus, mille kohaselt pidi saama sihtasutuse uueks juhiks Piret Sarjas.

Sihtasutuse Kuressaare Hoolekanne nõukogu esimees, Kuressaare abilinna Argo Kirss ütles, et tulenevalt Astrid Sepa ettepanekust toimub järgmisel esmaspäeval sihtasutuse nõukogu erakorraline koosolek, kus arutakse konkursi tulemuse tühistamist. “Eks koosolekul paistab, mis juhtub,” sõnas Kirss, kes ise konkursi tühistamist ei poolda, vaid peab vajalikuks sõlmida Piret Sarjasega teenistuslepingu, et viimane saaks 2. septembrist juhatajana tööle asuda.

Astrid Sepa sõnul on tema ettepanekud nõukogu liikmena ajendatud soovist saada selgust kevadel üksjagu vaidlusi tekitanud konkursi tagamaade kohta. “Mina pean Piret Sarjase töölepingule allkirja andma, aga kuidas ma saan sinna allkirja anda, kui ma ei tea asjast mitte midagi,” ütles Astrid Sepp.

Kuressaare linnavalitsus määras Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatuse liikme Astrid Sepa sihtasutuse nõukogu liikmeks paar nädalat tagasi. Sepp võttis nõukogus koha sisse mullu Keskerakonnast välja astunud Elo Naaberi asemel, kelle tagasikutsumist nõukogust soovis samuti Keskerakond. Konkursi tühistamise ettepaneku taga võib näha ka Keskerakonna soovi karistada Piret Sarjast selle eest, et ta mullu koos Kalle Laaneti ja mitme teisega Keskerakonnast lahku lõi. Astrid Sepa sõnul mingeid parteisiseseid arveteklaarimisi konkursi tühistamisega seoses aga otsida ei maksa.

Mis puudutab Elo Naaberi tagasikutsumist, siis seegi on Sepa sõnul seotud tõsiasjaga, et Naaber ei kuulu enam Keskerakonda. “Mis mõtet on nõukogus olla inimesel, kes ei ole enam erakonna liige. Need on ju erakonna kohad,” põhjendas Astrid Sepp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 797 korda, sh täna 1)