Saaremaal purjuspäi ujuma minek popp ei ole

Päästeameti kinnitusel on purjuspäi ujumise vastane kampaania tulemuslik.

Uppunute arv on vähenenud. 20–30-aastased noored mehed pole enam riskigrupp. Samas on tänavu uppunud 28 inimest.Neist Saaremaal kaks. Päästeameti pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnul neil mereõnnetuste statistikat ei ole, uppunute statistika aga küll.

“Saare maakonnas on sel aastal uppunud kaks inimest,” ütles Saaremets. Veebruaris leiti Kuressaares Tori jõest juba varem kadunuks jäänud uppunud mees, 15. juunil juhtus aga traagiline õnnetus Abruka regatil. “Midagi fataalset alkoholi ja vee koosmõju sel aastal kaasa toonud ei ole,” nentis Saaremets.

Politsei pressiesindaja Hedy Tammelehe sõnul tegutsevad Saaremaal rannapatrullid jaanipäevast alates. Patrullkäike tehakse sadamatesse, randadesse ja rannaäärsetesse metsadesse, kus on tähelepanu alla võetud alaealiste käitumine ning alkoholi- ja tubakaseaduse, meresõiduohutuse, tuleohutuse- ja looduskaitseseaduse täitmine.

Veesõidukeid ja nende juhte kontrollivad enamasti Kuressaare kordoni toimkonnad. Regulaarselt hoitakse patrullide käigus silma peal nii mere- ja rannikualal kui ka sadamatel.

Ujujate joobe kontrollimisega politsei pressiesindaja teada keegi ei tegele. “See tegevus on ikkagi oma vastutusel ning ega ilmasjata öelda, et inimene peab ise oma seisundit adekvaatselt hindama.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 212 korda, sh täna 1)