Täiskasvanute gümnaasium alustab sügisel ka e-õppega

Sügisest on Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis (KTG) võimalik alustada ka e-õpet. Registreerumine algab 5. augustist.

Internetipõhine õpe võimaldab inimestel omandada keskhariduse, õppides iseseisvalt. “Eelkõige on see mõeldud neile, kel on terviseprobleeme, kes töötavad kusagil mujal, välismaal või merel, või inimestele, kes on lastega kodus,” selgitas KTG direktor Ly Kallas.

E-õpe tähendab, et kontakttunde on tunduvalt vähem kui päevase või õhtuse õppevormi klassides. Enamik materjale võib kätte saada kooli kodulehel asuvast Moodle’i õpikeskkonnast. Esialgu on e-õpet võimalik alustada vaid 10. klassidel. Kuidas kõik tulevikus välja näeb, oleneb Kallase sõnul inimestest, kes end e-õppesse registreerivad.

Sellise õppe puhul eeldatakse, et inimene oskab iseseisvalt õppida. Kontakttunnid on iga kuu viimasel reedel ja laupäeval – nendel päevadel toimuvad reaalainete tunnid (matemaatika, füüsika, keemia) ning inglise ja vene keel.
Arvestuste hulk, mida peab tulema kooli tegema, sõltub vastava aine õppekavast. Keskmiselt on õppeaastas neli suuremat arvestust, lisaks väiksemad kontrolltööd. “Me oleme üsna paindliku töökorraldusega kool ja õppetöö täpsem korraldus pannakse e-õppes paika siis, kui on selgunud sihtgrupp, kes on end registreerinud,” ütles Kallas lõpetuseks.

Üldiselt saab e-õppesse registreeruda KTG-s kohapeal, kui see ei osutu aga võimalikuks, võib avalduse saata ka interneti teel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 483 korda, sh täna 1)