Pihtlas selguvad Saaremaa parimad tänavakorvpallis

Homme korraldab MTÜ Saaremaa Korvpall järjekorras 7-ndad Saaremaa meistrivõistlused tänavakorvpallis.

Sel aastal võisteldakse kolmes vanuseklassis ja võistluspaik on värskelt valmis saanud Pihtla spordikeskus, kus on nelja korviga ja puidust alusega välisväljak.

Võistlusklassid on: kuni 17-aastased noored, mehed ja seeniorid 40+. Eile keskpäevaks oli registreerunud 12 meeskonda.

Võrreldes varasemate aastatega on MTÜ Saaremaa Korvpall ühe eestvedaja Raigo Sooääre sõnul huvi mängude vastu sama. “Varemalt oli küll vanuseklasse rohkem – olid ka kõige nooremad, kuni 15 aastat –, ent sel aastal mitte,” ütles Sooäär, kelle sõnul on nukker seis ka naiskorvpallurite poole pealt. Vaid ühel aastal on osalenud üks naiste võistkond.

Kell 11 algavatele mängudele on kaasa elama oodatud ka publik. “Meeste mängud on alati väga pingelised,” kinnitas Sooäär, kelle sõnul on tänavakorvpall jõuline mäng, kus võitjat ette ennustada on keeruline. Samuti pakub kindlasti pinget seenioride mäng.

Sooääre sõnul on tähelepanuväärne ka see, et osalevad pea kõik Eesti MV korvpalli meistriliigas mängivad Saaremaalt pärit korvpallurid Mario Paiste, Indrek Kajupank ja Janis Vahter.

Kahjuks ei näe seekord Timo Eichfussi. Eelmistel aastatel on tänavakorvpalli meistrivõistlused toimunud Kuressaare spordihoones, Suure Tõllu puhkekülas ja Raiekivi säärel. “Üritame põnevaid kohti sisse tuua, kus on hea mängida, ja head väljakud,” märkis Sooäär.

Pihtlas on ka rannavolleplats ja lapsed saavad liivakastis mängida. Sooääre sõnul on väljak väga hästi omaks võetud. “Hoopis teine asi on mängida, kui asfaldi peal,” nentis Sooäär. Meistrivõistlused algavad kell 11 ja kestavad kella 15–16-ni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 288 korda, sh täna 1)