Karja kalmistu saab parkla (5)

AS Eesti Teed rajab koostöös Leisi vallaga Karja kalmistu juurde sõiduautode parkla, mille järele on vajadus eelkõige matuste ja kalmistupühade ajal.

Leisi abivallavanem Enno Reis ütles, et praegu pargitakse autod kalmistu juurde Leisi maantee äärde, mis on vahel üsna liiklusohtlik, sest samas lähedal asub ka bussipeatus. Kuna maanteeamet võttis plaani rajada bussipeatuse juurde “tasku”, otsustas Leisi vald omalt poolt turvalisust suurendada parkla ehitamisega.

Karja ja Angla vahel asuva kalmistu parkla tuleb Karja uue kalmistuosa juurde maantee ja surnuaiaheki vahelisele haljasalale ning mahutab 10 sõiduautot. “Praegu on parkimine mõeldud paralleelselt, aga kui parkida natuke “kalasabas”, siis mahub veel rohkem,” lausus abivallavanem, kelle hinnangul peaks kümnest parkimiskohast piisama.

Ehkki algselt oli kaalumisel panna parklale asfaltkate, tuleb siiski kruuskate. “Valisime lihtsama variandi ja ka muinsuskaitse soovitas ikkagi kruuskatet, kuna kalmistud on muinsuskaitse objektid,” selgitas Reis.

Abivallavanema sõnul peaks uus parkla valmis olema hiljemalt 15. septembriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 380 korda, sh täna 1)