Festivali puänt peitub tangoetenduses (FOTOD) (5)

Festivali puänt peitub tangoetenduses

KOOS KONTSERDIL: Esiplaanil vasakult Toomas ja Kersti Tuuling, nende kõrval poeg Taavi Tuuling, kelle jaoks kammermuusika festival on hea viis perega kvaliteetaega veeta. Foto: Alar Truu

Homme lõpevad Kuressaare kammermuusika päevad, mis pakuvad täissaalidele mitmekülgseid muusika-elamusi kammermuusikast tangoetenduseni.

“Oleme rõõmsad, et publik meid ikka üles leiab ja kontsertide vastu nii suurt huvi tunneb,” ütles Kuressaare kammermuusika päevade looja ja väsimatu eestvedaja, rahvusvaheliselt hinnatud pianist Andres Paas, kes teisipäevasel avakontserdil festivalile traditsiooniliselt avalöögi andis – ta astus üles koos väljapaistvate vene muusikutega.

Esmakordselt esines festivalil ka orkester – Klaaspärlimäng Sinfonietta, kelle kontsert toimus kolmapäeval Laurentiuse kirikus. Alustati Lud-wig van Beethoveni avamänguga “Egmont”. Esialgsete plaanide kohaselt pidi seejärel Max Bruchi Esimeses viiulikontserdis soleerima jaapanlanna, kuna solist oli aga kätt vigastanud, asendas teda Mari-Liis Uibo. “Selliste ootamatuste vastu ei saa ükski korraldaja,” tõdes Paas, kes jäi asendaja esitusega väga rahule. Kontserdi lõpetas Felix Mendelssohni Sümfoonia nr 3.

Muusikahuviline Toomas Tuuling oli kontserdiga väga rahul ja teda ei häirinud sugugi, et viiulil soleeris seekord Uibo. “Ta mängis perfektselt ja andis meeldiva elamuse,” sõnas Tuuling, kelle arvates see oligi õhtu põnevaim osa, sest Bruchi viiulikontserti ei kuule sageli.

Eile astusid üles rahvusvahelise haardega muusikud, õde ja vend Mari ja Mihkel Poll, ning hilisõhtul võis kuulda Hollandi tuntuimat vokaalkvintetti Wishful Singing, kes põikas oma Jaapani ja Hispaania turneede vahel vaid üheks kontserdiks Eestisse ja seda just Kuressaare “Lossimuusika” kontserdiks.

Eelmüügis olid Andres Paasi sõnul kõige populaarsemad avakontsert, “Lossimuusika” ja tänaõhtune tangoetendus. “See on eriline publikumagnet,” ütles Paas viimase kohta. Eksootilised kontserdid toovad Paasi sõnul kohale ka need inimesed, kes muidu kammermuusikat ei kuula. Seetõttu soovitab ta viimastel soovijatel piletid ikka eelmüügist soetada.

Seekord annab “Eksootiliste promenaadide” sarjas tangoetenduse maailma tangolavadel oodatud ja kõrgelt hinnatud Argentina-Hispaania tangobänd Conjunto Típico Fernando Moreno koos sensuaalse tantsupaari ja särava Buenos Airesest pärit lauljanna Patricia Noraga.

Tänavusele festivalile paneb laupäeval punkti keelpillikvartett Meta4, Soome üks rahvusvaheliselt edukamaid kammeransambleid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 488 korda, sh täna 1)