Kõrgharitud saarlastel on vähem terviseprobleeme

Kõrgharitud saarlastel on vähem terviseprobleeme

Harituse mõju terviseprobleemidest tulenevatele igapäevaelu piirangutele on Saaremaal sarnaselt ülejäänud Eestiga üsna suur: kõrgema haridusega inimestel on ka siin vähem kehvast tervisest põhjustatud piiranguid.

20–55-aastaste põhi- ja madalama haridusega inimestel on terviseprobleemidest tulenevate piirangute sagedus poolteist korda kõrgem kui samaealistel keskharidusega inimestel ja 1,8 korda kõrgem kui samaealistel kõrgharidusega inimestel.

Statistikaameti andmeil on halvenenud tervisest tulenev piirang igapäevaelu häiritus, mille on põhjustanud terviseprobleemid.

“Neid terviseprobleemidest tulenevaid piiranguid on väga palju, näiteks on inimene insuldi läbi põdenud ja jääb sellepärast seltskonnast kõrvale, või on tal näiteks probleeme riidesse panemisega,” seletas rahvaloenduse projektijuht Diana Beltadze, kelle sõnul hindavad inimesed terviseprobleemidest tulenevaid piiranguid erinevalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 105 korda, sh täna 1)