Vietnamlanna müüb Saaremaal pildiraame

Saaremaa on meelepärane ärimaastik mitte ainult kohalikele, vaid ka Vietnamist migreerunule.

Vietnamlanna Pham Hong Phuong (28) tuli Saaremaale 2012. aasta oktoobris, et töötada siin koos oma partneri Ileena Kaliniga. Pham Hong Phuong müüb Kuressaares Tori tänava poes pildiraame, üleeile avati sarnane pood ka Maximas.

Vietnamlanna sõnul on Saaremaa väga ilus ja kliima suurepärane. “Olen märganud, et kohalikud küll kurdavad ilma üle, aga minu meelest on siin just väga hea,” rääkis ta, lisades, et vaatamata alatisele ilma üle kurtmisele on kohalikud päris meeldivad inimesed.

Siin viibitud aja jooksul on ta püüdnud ka eesti keelt õppida ning kuigi intervjuud andes tunneb ta end mugavamalt inglise keeles väljendudes, oskab ta üht-teist öelda ka eesti keeles. “See on päris keeruline, aga nii palju oskan, et saan poes seletada, mida ja kui palju ma tahan.”

Vietnamlanna müüb Saaremaal pildiraame

VIETNAMLANNA KURESSAARES: Pham Hong Phuong töötab Tori tänava pildiraamipoes. Foto: Alar Truu

Lähitulevikus on Pham Hong Phuongil plaanis Vietnami sõita ja siis Saaremaale naasta. “Tahame siia tõepoolest püsivalt jääda,” kinnitas Pham Hong Phuong, kelle sõnul on Saaremaa tore nii töö- kui ka elukohana. “Loodan, et inimesed üle maailma saavad veel rohkem teadlikuks sellest, et teil Eestis nii ilus saar on. Ei usu, et siin kunagi turistidest puudust võiks tulla.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 493 korda, sh täna 1)