Saarte line-tantsijad said kokku Aaviku küla kiigeplatsil (1)

Pühapäeval said Laimjala vallas Aaviku küla kiigeplatsil kaheksandat korda kokku Saare maakonna line-tantsijad. Koos publikuga oli nimekirjas kokku 81 inimest, neist tantsijaid 60 ringis.

Suvise line-tantsupäeva üks eestvedajaid Maire Tamm ütles, et keskpäeval alanud ja õhtul kl 18 lõppenud tantsupäeval tantsiti 92 tantsu ja lisaks õpiti juurde veel üks tants.

“Tõsine tööpäev oli,” rõõmustas Tamm, kelle sõnul oli lisaks saarlastele seekord tantsijaid kohale tulnud ka mandrilt. Küsimusele, mis on selle päeva eesmärk, vastas Tamm, et tore on ju tantsida. Ta kinnitas, et line-tants on jätkuvalt populaar-ne. “Selles tantsus ei ole vaja partnerit ning tantsu õppimine ei vaja igakord kohalkäimist. Rahvatantsu puhul näiteks ei tule kõne allagi, et puudud, aga line-tantsu puhul lähed siis, kui saad, ja õpid neid tantse, mis meeldivad,” selgitas ta.

Maire Tamm hindas päeva igati kordaläinuks ning tänas toetajat, Laimjala vallavalitsust, kes sponseerisid üritust söögiga: värske kartuli, külma koorekastme ja kohviga. Laimjala rahvamaja juhataja Mikk Rand iseloomustas tabavalt tantsupäeva rahvamaja Facebooki lehel sõnadega, et inimesed tulevad kokku, naudivad üksteise seltskonda, head muusikad, ilusat ilma ja eelkõige muidugi koos tantsimist. “Milline meeleolu! Isegi kahemilline,” kirjutas ta seal.

Tuleval aastal saavad line-tantsijad taas kokku juulikuu viimasel pühapäeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 400 korda, sh täna 1)