Lõõtspillimängijad saavad kokku Anglas

Esmakordselt saavad Saaremaal Angla 5. pärimuspäeval ja Vilidu tuuliku 100. aastal kokku eesti lõõtspillimängijad.

“Meil on põhiline, et pillimängijad tunneksid end mugavalt ning saaksid üksteise pille uurida ja lugusid kuulata,” ütles Saaremaa üks tuntumaid pillimehi Sulev Mägi. Ta lisas, et nende kokkusaamise eesmärk on propageerida kultuuripärandiaastat ja reklaamida just lõõtspillimeister August Teppo pille.

Sulev Mägi sõnul on lõõtsamängijaid kokku tulemas 30–40 ringis, nii Põlvast, Võrust, Viljandist kui ka mujalt, Saaremaalt ligi kümmekond. Lisaks lõõtsamängijatele tuleb üle poolesaja külalisesineja, rahvakultuurikollektiivid Kohtla Järve kultuurikeskusest. Tantsulusti on oodata ka Leisi kooli rahvatantsurühmadelt. Jalakeerutus tuleb Ivar Leti rahvatantsijate eestvedamisel.

“Ma loodan, et sellest kujuneb selline mõnus ja spontaanne üritus, kus kõigil on hea olla,” sõnas Angla pärandkultuurikeskuse perenaine Anu Noor.

Lõõtspillimängu saab laupäeval Anglas kuulata terve päeva. Kl 11 algab ametlik osa lipuheiskamisega, järgnevad sõnavõtud ning seejärel tutvustatakse pille ja iga pillimees räägib veidi endast ja oma pillist. Kell 16.45 etendatakse rahvaliku pulma pulmakatsete läbiviimist. Simman algab kl 20. Päeva juhib Meelis Mereäär.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 333 korda, sh täna 1)