Angerjaturniir külvab armastust Saaremaa vastu (2)

Angerjaturniir külvab  armastust Saaremaa vastu

NATUKENE VARJUTAB: Märt Vooglaiu hinnangul on olukord tenniseväljakute ümber toimuvate kaevetööde tõttu veidi nördima panev, ent turniir toimub vaatamata sellele, nagu kavandatud. Foto: Tõnu Veldre

Valdavalt prominente koondav rahvusvaheline Angerja tenniseturniir toimub Kuressaares 16. korda.

Saarte Häälega vestelnud Angerjaturniiri peakorraldaja Märt Vooglaid tõdes, et tema on Angerjaturniiriga seotud olnud selle algusest saati. Turniiri veab ta aga üheksandat aastat.

Kuigi kõik on tegelikult hästi ja turniir toimub nii, nagu peab, on seekordse turniiri algust Vooglaiu sõnul varjutamas mõneti see, et ümber tenniseväljakute ja -keskuse käivad ulatuslikud kaevetööd.
Suisa otse tennisekeskuse välisukse ees laiutas veel eile keskpäeval päratu kraav.

Kaevetööd kurvastavad

Vooglaiu hinnangul on veidi kummastav, et suve kõige suuremate kultuuriüritustega üheaegselt ehk sisuliselt turismi tipphooajal toimuvad linnas säärased suured ehitustööd. Nördima paneb teda just olukord, et kahe rahvusvahelise tenniseturniiri vahelisel ajal on tenniseväljakute ümbrus üles kaevatud. Seda enam et kohale on tulemas inimesed Moskvast, Minskist, Oslost, Riiast ja mujalt ning linna tasandil pole suudetud kaevetöid muule ajale sättida. “Üritus on minu kui rahvuselt saarlase panus kodulinna heaks,” tähendas ta.

Alati on turniirist osa võtmas saarlasi, nii ka seekord. “Kõik Saaremaa kibedamad käed, tenniseaktivistid, on kohal,” kinnitas ta.

“Minu lootus on, et turniir toob eelkõige minusuguseid eks-saarlasi Saaremaaga kaasa mõtlema ja Saaremaal toimetama, aga ka mittesaarlasi, kes hiljem, kogenud siin head puhkust, tulevad taas tagasi,” sõnas Vooglaid.

Samamoodi on tänavu näiteks puhtalt puhkuse eesmärgil Kuressaarde tulemas mõned Peterburi linnavalitsuse töötajad. “Tulid juba kümme päeva enne turniiri koos perega,” märkis Vooglaid. See on tema hinnangul suur asi, kui leidub miski, mis toob inimesed just Saaremaale puhkama, ehkki nad võiksid vabalt kas või Hispaaniasse põrutada. Vooglaiu sõnul on juba viimased viis aastat niimoodi olnud, et mõnikümmend peret ajastab oma puhkuse Angerjaturniiri kanti ning tuleb siia muu hulgas puhkama. “Nad on avastanud Saaremaa läbi Angerjaturniiri.”

Tänavu on Angerjaturniirist Märt Vooglaiu sõnul osa võtmas 80 meest ja 24 naist. Lisaks võistlejatele on Kuressaarde tulemas nende kaaslased ja sõbrad, mis tähendab, et turniir toob ühekorraga Kuressaarde vähemalt paarsada inimest. “Kõik on siit alati väga positiivsete mõtetega pärast ära läinud ja ma usun, et lähevad ka sel korral, kuid veel kord – Saaremaa patrioodina on natuke kahju vaadata sellist olukorda,” nentis ta, viidates kaevetöödele tenniseväljakute ümber.

45. sünnipäeva hõnguline

Muu hulgas on seekordsel turniiril veel üks väike tähendus – selle peakorraldaja, saarlasest ettevõtja Märt Vooglaid saab sel aastal 45-aastaseks. “Tuleb neli päeva kõva võistlust. Melu ja janti on palju,” kinnitas ta. Publikul on voli Vooglaiu sõnul iga päev kohale tulla ja kõikidele mängudele kaasa elada. Turniir algab kolmapäeval kell 14, teistel päevadel algavad mängud juba kella 9 paiku hommikul ja kestavad kella 19 või 20-ni. Laupäeval on poolfinaalid-finaalid ja need kestavad kella 16–17-ni, sõltuvalt sellest, kui kaua mängitakse.

Märt Vooglaiu suured tänusõnad kuuluvad perekond Leedole. “See, et selline tennisekeskus on siia sündinud, on küll väga kõva sõna. Ükskõik kelle jaoks, kes tuleb ja vaatab, et selline ehitis on siia kerkinud,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 543 korda, sh täna 1)