Väikese väina avaveeujumise võitja selgitasid kümnendikud

Väikese väina avaveeujumise võitja selgitasid kümnendikud

VÕITLUS LÕPUNI: 2000 meetrit ujutud ja võitja selgitas käelaba pikkus. Foto: Sander Ilvest

Laupäeval toimunud Väikese väina 20. avaveeujumise Vahtnast Orissaarde võitis Lauri Käi, edestades Pavel Narõškinit kahe kümnendikuga.

“Lõpus tulid esimesed koos sisse ja paremus otsustati käetõmbega,” rääkis üks korraldajaist Kaire Nurja äärmiselt tasavägisest võistlusest. “Kohtunikud pidid olema väga täpsed, sest võitjale olid Saaremaa Sepad välja pannud 500-eurose auhinna. Tase oli väga tugev, sest mullune võitja Andres Olvik pidi seekord leppima neljanda kohaga.”

Enam kui kahe kilomeetri pikkuse distantsi läbis Lauri Käi 26.40,4-ga, teise koha saanud Pavel Narõškin 26.40,6-ga, kolmanda aja 26.47,1 ujus välja Kregor Zirk ja mullune võitja Andres Olvik oli 26.56,5-ga neljas. Naistest olid kolm kiiremat Kätlin Sepp 28.57,6-ga, Paula Liimar 30.50-ga ja Eve Virkkunen 31.01-ga.

Võistluse lõpetas 136 ujujat, mis on selle võistluse rekord. Kaire Nurja ütles, et osalejate arvu pidev suurenemine on tunnistus sellest, et üha rohkem inimesi leiab tee rahvaspordi juurde. “Nii on see Orissaares, Saaremaal ja kogu Eestis,” märkis ta.

Üle Väikese väina ujuti juba 20. korda. Kaire Nurja sõnul vajab uus aeg ka muutusi. “Üks probleem on leida raha selle ürituse elus hoidmiseks, aga kindlasti on vaja ka mitmeid sportlikke lahendusi uuendada ja üks neist on ajavõtusüsteemi täiendamine,” lausus ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 350 korda, sh täna 1)