Tivoli alaealiste töötajate juhtum on uurimisel (4)

Politsei ja tööinspektsioon uurivad Kuressaare Tivolipargi alaealiste töötajate juhtumi asjaolusid. Veel pole aga selge, kes Tivolipargi personali eest vastutab.

“Euro Candy & Events OÜ ei vastuta Tivolipargis töötava personali eest. See tähendab, et vajadusel aitame Tivolipargi omanikul leida töötajaid, kuid antud töötajate olemasolust kuulsime me esmakordselt teilt. Töötajatega on kohustatud Tivolipargi omanik tegema ise lepingud ning vastutama ka neile makstava palga eest. Me vabandame siiralt juhtunu pärast,” kirjutas juhatuse liige Taras Mazurenko Saarte Häälele.

Hiljem parandas ta oma kommentaari. “Ma väljendasin ennast natuke ebaselgelt. Tivolipargi omaniku all pidasin silmas atraktsioonide omanikke. Euro Candy & Events on projektis Tivolipark korraldaja rollis ja atraktsioonide omanikud teenusepakkujana,” kirjutas Mazurenko.

Atraktsioonide omanike nimesid ja numbreid ta aga toimetusele ei anna. “Saatke küsimused mulle meilile ja ma vastan,” kordas Mazurenko, kes enda sõnul ei saa Tivolipargi atraktsioonide omanike kontakte anda, sest Tivolipargi igasugune suhtlus meediaga peaks toimima läbi tema meiliaadressi.

Tööinspektsioon uurib Tivolipargi töösuhete olemust. Inspektsiooni töösuhete osakonna peajurist Kairit Ehala tõdes, et üldreeglina on tööandjaks ja vastutajaks see, kes alaealistele korraldusi jagas. “Selles juhtumis on all- ja peatöövõtja. On kaks võimalust, kuidas Tivolipargi ja atraktsioonide omanike vahel lepingud sõlmitud said olla: kas töötajad tulevad kaasa koos atraktsioonidega ehk tööandjaks on atraktsiooni omanikud või võeti töötajad siiski tööle Tivolipargi poolt,” märkis Ehala, kelle sõnul saavad asjaolud selgeks järelevalvemenetluse käigus.

Seoses laste ahistamise küsimusega kommenteeris teemat ka võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper. “Soolise võrdõiguslikkuse seaduse järgi on seksuaalne ahistamine seksuaalset laadi tegevus – nt seksuaalse olemusega vihjed, puudutused jne –, mis on adressaadile soovimatu. Soolise võrdõiguslikkuse seadus ei tee seksuaalse ahistamise osas vahet täiskasvanutel ja lastel. See on ühtviisi karistusseadustiku järgi keelatud,” ütles Sepper, kelle sõnul saab ahistamist kogenud inimene lisaks politseile ka võrdõigusvolinikuga ühendust võtta ja nõustamist paluda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 053 korda, sh täna 1)