Must joon heleroosal seinal

Saaremaal, nagu igal pool mujal, elab inimesi, kellele on saatus kaasa antdnud füüsilise puude. Kuressaares on sellised inimesed aastaid koos käinud Pikal tänaval asuvas puuetega inimeste kojas. Koja eestvedajate innuka tegevuse tulemusena saab varsti 150-aastane hoone endale kaasaegse välisilme ning soojad toad.

Kuid tänast rõõmsat sündmust, mil ehitaja annab remonditud hoone tellijale üle, kipub varjutama see, et kellegi kuri käsi (käed) jõudis ühel ööl maja esikülje ära rikkuda. Ilmselt panid teo toime poisikesed, kes ise ei saanud arugi, mida nad teevad. Kuid siinkohal tuleks tõsiselt järele mõelda, sest karistused võõra vara rikkumise eest on üsnagi karmid.

Karistusehirmust olulisem peaks olema aga teadmine, et tegu ei ole mitte lihtsalt majaga, vaid kohaga, kus käivad koos inimesed, kes niigi on juba elus pidanud raskusi taluma. Ainuüksi see mõte peaks panema süüdlasi tehtut üles tunnistama ja rikutut korvama. Miks mitte vabatahtliku tööga sellessamas hoones?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 133 korda, sh täna 1)