Tenniseturniiri häirivad ehitustööd (2)

Tenniseturniiri häirivad ehitustööd

KESET SEGADUST: Turniiri korraldaja Riho Kallus loodab, et turniir õnnestub suuremate tüsistusteta lõpuni mängida. Foto: Alar Truu

Laupäeval Kuressaares alanud rahvusvahelise tenniseturniiri Tallink Saaremaa Open 2013 korraldajad kurdavad, et linnastaadioni rekonstrueerimistööd häirivad tõsiselt tenniseturniiri läbiviimist.

“See asi näeb siin päris kole välja,” ütles 11. korda tenniseturniiri Saaremaa Open korraldav Riho Kallus, kes päev enne kvalifikatsiooniturniiri algust oli tennisekeskuse juures silmitsi trööstitu olukorraga. Reede päeval keskuse vahetust lähedusest maha võetud puude oksi ja muud sodi vedeles nii tennisekeskuse parklas, Staadioni hotelli juures kui ka tee peal. Et turniiri mainet pisutki säästa, võtsid tennisehalli töötajad, turniiril abiks olevad entusiastid ja hotelli personal kätte ning asusid ise ümbrust koristama. Kuid võistluskohale ligipääsu ja parkimisprobleem on jätkuvalt terav, sest ametlikult on ligipääs tennisekeskusele ja Staadioni hotellile keelumärgiga suletud.

Kohtumisi tenniseväljakul segavad ka edasi-tagasi sõitvad veokid, mis on Kalluse sõnul turniirile väga häiriv olukord. Rekonstrueerimise raames algasid eile staadioni merepoolsest otsast pihta trassitööd, mis graafiku kohaselt peaksid jõudma tribüüni taha just turniiri veerand- ja poolfinaalide ajaks. Rahvusvahelistel turniiridel teeb Kalluse sõnul kohtunik märkuse igaühele, kes punktimängimise ajal oma liikumisega mängu segab, siin aga müriseb kõrval ekskavaator. “See on natukene ekstreemne, ei kujuta ette, mis saab.”

Riho Kalluse sõnul ei otsi ta süüdlast, vaid soovib, et olukord mõistlikult laheneks. Tema hinnangul on probleemi taga ilmselt linnavalitsusesisesed kommunikatsiooniprobleemid. Oldi ju linnavalitsuses teadlikud nii turniiri toimumisajast kui staadioni rekonstrueerimistöödest ning kahe sündmuse ajaline kattumine vähemalt osa tööde puhul olnuks välditav.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Liise Kallas ütles, et selliseid olukordi, kus mõni üritus ja ehitustööd võiksid teineteist segada, püütakse võimaluste piires vältida, kuid alati ei ole see võimalik. Eesti kliimas on väliehitustööde aeg piiratud, mistõttu satubki suur osa neist kultuuri- ja spordiüritustega ühele ajale.

Nii Kuressaare tennisekeskuse esindajaid kui ka staadioni vahetut naabrit teavitati Kallase kinnitusel staadioni rekonstrueerimistöödest varakult. “Kui juhtub, et ehitustööd segavad ürituse korraldamist, on kõige mõistlikum, kui korraldaja pöördub ehitaja poole ning omavahel suheldes püütakse leida parim võimalik lahendus,” lisas Kallas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 833 korda, sh täna 1)