Ooperipäevad tulid parki rahva sekka (FOTOD) (2)

Ooperipäevad tulid parki rahva sekka

GRUUSIA LIPU TAUSTAL: Teises reas istuv Urve Kirss sai koos teiste kuulajatega Kuressaare pargis nautida kõrgekvaliteetset muusikat. Foto: Irina Mägi

Pühapäeval algasid Saaremaa ooperipäevad Kuressaare linnapargis, kus toimus 450-aastase Kuressaare linna juubelile pühendatud avakontsert ning kus kõik huvilised said ooperipäevadest osa.

Avakontserti illustreerisid Gruusia lipud, mida jagus kõikjale. Neid võis leida isegi lillepeenardest.

“Kõik olid kuulatud asjad,” sõnas Pihtla vallavanem Jüri Saar, kes käis avakontserti kuulamas. Tema arvates oli taasavastamisrõõmu palju, sest lood olid tuttavad ja katkendeid oli võetud erinevatest ooperitest. Ühest küljest meeldisid Saarele tuttavad esinejad Eestist ja teisalt pakkusid põnevust külalised kaugemalt. Üles astusid teiste seas sopran Siiri Koel, tenor Andres Köster, tenor Urmas Põldma, Gruusia sopran Makvala Aspanidze, Gruusia bariton Sulkhan Jaiani, Soome bass Koit Soasepp. Kaasatud olid Saaremaa meeskoor SÜM ja Pärnu linnaorkester. Dirigeerisid Giorgi Jordania, Eri Klas ja Jüri Alperten.

Saare arvates tegid ooperipäevade korraldajad koostöös Kuressaare linnaga toreda liigutuse, et andsid kontserdi, mis oli kõigile mõeldud. Piletihinnad pole tema sõnul ooperipäevadel kuigi odavad, seega on tore, et avakontserdile võisid tulla kõik, kes soovisid. Nii said kõik kuulajad mõningase ülevaate ooperipäevadest.

Ka pensionärist koduloohuviline Urve Kirss jäi kontserdiga väga rahule. Estonia solistid, eriti Siiri Koel, laulsid ta sõnul väga kenasti. “Nauding oli kuulda üle pika aja kõrgkvaliteetset muusikat,” ütles ta. Lisaks oli Kirsil hea meel, et kaasati ka Saaremaa meeskoor.

Umbes tunnise kontserdi ajal pidid paljud kuulajad seisma, sest toole oli vähe – tooliridu oli vaid neli. Kirsi sõnul siiski istekohtadega probleeme ei olnud ning ka ilmaga vedas, sest see oli kontserdi ajal tõesti ilus.

Lisaks meeldis Kirsile hästi läbimõeldud ning korraldatud ühislaulmine. “Kõigile anti laululehed,” ütles Urve Kirss. Koos lauldi laulu “Kas tunned maad”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 856 korda, sh täna 1)