Sõrve külastuskeskus tehakse lahti augusti algul (9)

2. augustil toimub Sõrve külastuskeskuse kauaoodatud avamine, mille puhul on kõik huvilised oodatud õhtul külastuskeskusega tutvuma ja kontserti nautima.

Kui muidu on sissepääs külastuskeskusse piletiga, siis 2. augustil on kõigil võimalik sellega tasuta tutvuma minna. Ei puudu ka elav muusika, mille tagab Päär Pärenson oma pundiga.

Algul plaaniti hoone valmis saada 21. juuniks, kuid jäädi ajahätta. “Ehitusega läks meil jah pisut kauem, kuna sellises asukohas mängib ilmastik suurt rolli,” rääkis Saarte Häälele MTÜ Sõrve Külastuskeskus juhatuse liige Andro Roosileht.

Külastuskeskuse eesmärk on tutvustada inimestele Sõrvet ja selle loodust. “Sõrve on nii eriline ja mitmekesine paik ning meie aitamegi inimestel seda märgata ja mõista,” sõnas Roosileht.

Põnevat vaatamist on külastuskeskuses küll. Üles on pandud kaks ekspositsiooni, üks Eesti tuletornide ning teine laevahukkude ja merepääste teemal. “Eesti tuletornide maketid on pandud põrandale, nii et inimesed saavad tuletornide vahel jalutada,” rääkis Andro Roosileht. Lisaks on külastuskeskuses looduseavastamistuba, kus on välja toodud kõik Sõrve looduse eripärad.

Külastuskeskuses asub turismiinfopunkt. Keskus ei ütle ära ka ürituste korraldajatele. “Kindlasti hakkame ise siin üritusi korraldama, kuid kõik on ka oma ettepanekutega teretulnud,” kinnitas Roosileht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 947 korda, sh täna 1)