Riigikaitsesõule on tänavu oodatud kõik

27. juulil saab Panga pangal näha MTÜ Reservkorpus korraldatud riigikaitsesõud. Erinevalt eelmisest aastast, mil riigikaitsesõust said osa vaid reservkorpuse laagrilised, on sellele seekord oodatud kõik huvilised.

Riigikaitsjate demonstratiiv esinemisi on mitmesuguseid. “Teeme koostööd politsei-ja piirivalveameti, siseministeeriumi ja kaitseministeeriumiga. Merepääste paneb oma kaatrid välja, õhuvägi näitab helikopterit.
Tsiviilinimene kohtab selliseid vaatepilte harva, seega tõesti soovitan tulla. On hästi palju põnevat,” rääkis korraldaja Selene Kollom.

“Koostöö on lihtsalt haruldaselt positiivne ja seda juba teist aastat. Ütlen ka teistele inspiratsiooniks: kui kodanikud ise midagi head algatavad, pole üldse võimatu ametkondadega koostööd teha. Kaitsevägi toob-viib laagrilapsed bussidega, nagu ka meie teistel üritustel. Meid hoitakse nagu omasid,” kiitis Kollom partnereid, keda loodab igal aastal juurde leida.

Riigikaitse sõud hõlmav lastelaager on osa reservkorpuse riigikaitsjate perede toetusprogrammist. Viieks päevaks tulevad kokku lapsed riigikaitsjate peredest, et õppida riigikaitse väärtushinnanguid. “Proovime ka jälile saada nendele muredele, mis on tulnud sellest, et isal või emal on stressirikas töö,” rääkis Selene Kollom. Laagri viimastel päevadel tulevad kohale ka laste vanemad, kellele pakutakse perenõustamist ja näiteks näpunäiteid, kuidas tulla toime posttraumaatilise stressiga.

Laagrit lõpetav riigikaitse-sõu on kõigile huvilistele tasuta. Siiski saavad soovijad riigikaitsjaid ja nende perekondi toetavat reservkorpust kohapeal annetustega abistada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 224 korda, sh täna 1)