FOTOD: Korvpallurid jäid Bermuda jõule alla (4)

PARIM: Bermudalaste poolt piiratud Mario Paiste tunnistati Saaremaa koondise parimaks mängijaks. Foto Raul Vinni

Saaremaa korvpallikoondis mängis neljapäeva õhtul täismaja ees finaalkohtumise Bermuda vastu. Jäänud kahes eelnevas treeningmängus Bermudale napilt alla, tuli otsustavas kohtumises tunnistada võõrustajate 38 : 61 paremust.

Saarlased kestsid esimese veerandaja, kui oldi vahepeal juhtimas isegi 12 : 5, kuid siis tegi kanadalastest kohtunikebrigaad mõned vägagi vaieldavad otsused, Bermuda leidis oma mängu ning järgnes mäng, mida treener nimetas ”katastroofiks”. Poolajaks oldi taga juba 19: 36 ning juba 20 sekundit enne kohtumise lõppu lasti pall põrandale veerema ning meeskonnad hakkasid sõbralikult kätt suruma.

Olgugi, et välja anti vaid kuldmedalid, said saarlased IIGA peakomitee liikme Anu Varese käest kaela sümboolsed hõbedad.

Meeskonna treener Marko Ool ütles, et eelmiste mängudega võrreldes oli mängupilt viimases kohtumises kehvem. Oolu sõnul tundust, et Saaremaa meeskonda kummitas vana viga, et tähtsates kohtumistes kiputakse läbi põlema. Bermudalased surusid Oolu arvates saarlased ära oma füüsilise ja jõulise mänguga.

Võistluste korraldajad on saarlasi kiitnud ülivõrdes, et nad hakkasid nii kaugelt kohale tulema. Bermudalaste jaoks omab see erilist tähendust, kuna korvpall on saarel üks olulisemaid pallimänge. Marko Oolu sõnul astub ikka ja jälle keegi linnas ligi ning ütleb, et nad teavad Saaremaa korvpallureid.

Ool ütles Saarte Häälele, et mängude jaoks ei klopsitud lihtsalt meeskonda kokku vaid see oli pika treeningtöö kogemus. Tema arvates ei saa Saaremaale ette heita, et miks vaid kahe meeskonnaga turniirile tuldi. Saarlased ei ole selles süüdi, et teised ei tulnud. ”Kui on mängudel korvpalliturniir ja meil on meeskond, siis on ju lausa kohustus tulla. Me täitsimegi oma kohust,” ütles Ool.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 682 korda, sh täna 1)