Kergejõustikus lõpetati medalite ja rekordiga (1)

KOLM ON KOHTU SEADUS: Linda Treiel sai poodiumi kõrgeimale astmele mina kolmel korral. Foto Anu Vares

Kergejõustikuvõistluste viimasel päeval tuli saarlastele taas kaks medalit. Linda Treiel teenis kettaheite võiduga oma kolmanda kuldse medali ja Kaire Nurja sai hõbeda naiste kolmiküppes.

Linda Treiel suutis võidutulemuse heita alles kolmandal katsel, kui sai kirja 39.64. Esimene katse lendas võrku ning teine katse maandus hädise 32 meetri peal. Treiel tunnistas, et närv tuli peale teist katset sisse, kuid õnneks suutis ta kolmandal katsele ennast kokku võtta. ”Ma olen väga väga rahul,” sõnas elu esimestel Saarte mängudel osalenud Treiel. Eesmärgiks võetud kullad ja mängude rekordid kõrgushüppes ja kuulitõukes said täidetud. Lisaks kuldmedal kettaheites, mis samuti plaanitud. Treiel lootis, et kahe aasta pärast on ta mängudel tagasi. Tema sõnul on mängude melu selline, mida ei koge ühelgi teisel võistlusel. Mitmetel oma vanuseklassi suurvõistlustel osalenud Treieli sõnul on hea tunne kui inimesed astuvad juurde ja tunnevad huvi, et mis spordialaga ta tegeleb. ”Kui kuulevad, et olen ka kullavõitja, siis öeldakse ”Vau”,” rääkis Treiel.

Saaremaa koondises tegi omamoodi ajalugu Kaire Nurja, kes ainsa selleaastase koondislasena käis ka 1991 aastal Ahvenamaal, kus saarlased esmakordselt esinesid. Kolmikühüppega täitis Nurja oma soovi, saada Bermudalt medal. Palju ei jäänud puudu, et medal oleks olnud kuldne. Teisell katsel 12.15 hüpanud Nurja asus võistlust juhtima ning oli püstitanud ka uue mängude rekordi. See püsis täpselt kolm katset. Siis hüppas Bermuda esindaja Jasmine Brunson 12.64, ning sellega oli medalite jaotus otsustatud. Ka pronks läks Bermudale, selle võtis Akeila Richardson tulemusega 10.65.

Kokku said saarlased kergejõustikustaadionilt 6 kuldmedalit, 3 hõbedat ja 1 pronksi. Medali said kaela kõik koondise liikmed.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 274 korda, sh täna 1)