Purjus taat sõitis mopeediga kraavi (1)

Kolmapäeval kell 12.41 juhtus liiklusõnnetus Kärla vallas Kogula–Mõnnuste maantee 4. kilomeetril, kus mopeedi juhtides Kärlalt Kogula suunas liikunud 82-aastane Leo mopeed kaotas esialgse hinnangu kohaselt sirgel teelõigul ebaõigelt valitud sõidukiiruse ja valede juhtimisvõtete tõttu juhitavuse ning kaldus paremale teelt välja maanteekraavi. Juht toimetati Kuressaare haiglasse arstlikku kontrolli, kust ta hiljem koju lubati.
Mopeedijuht kandis peas kinnirihmatud motokiivrit, kuid mehel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused. Mopeedil tehnilised vigastused puuduvad.

Kuressaare politseijaoskonna teenistuse vanem Meelis Juhandi kinnitas, et õnnetusse sattunud mees varem nende klient ei ole olnud. Samuti ei meenunud talle, et viimasel ajal oleks nii eakas juht alkoholijoobes rooli istunud.
“Nii vanu sõidukijuhte lihtsalt ei ole,” selgitas ta.

Politsei alustas väärteomenetlust liiklusseaduse § 224 lg 2 tunnustel. Karistatakse sellise teo toimepanijat rahatrahviga kuni 300 trahviühikut (1 trahviühik = 4 eurot), arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheteistkümneks kuuks.

Politsei pressiesindaja Kaja Kuke sõnul näitab statistika, et üle 60-aastasi roolijoodikuid tuleb harva ette. Ilma teevad noored vanuses 19–30 eluaastat. Eelmisel aastal oli vanim tabatud roolijoodik 79-aastane.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 564 korda, sh täna 1)