Päästjad harjutasid Kesselaiul tuld kustutama

Eile harjutasid Orissaare ja Muhu päästjad koos mandri kolleegidega Kesselaiul metsa- ja maastikutulekahjule reageerimist.

Õppuse peaeesmärk oli hinnata valmisolekut reageerimaks metsa- ja maastikutulekahjudele väikesaartel.

“Oleme käinud erinevatel õppustel, aga väikesaartel mitte just sageli,” ütles Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe. “Kui tulega võitlemine on väikesaarel sarnane sellega, mis tehakse suurel maal, siis saarele tulekuga kaasneb logistiline keerukus. Väike laev on ees ja tead, et kõik vajalik tuleb kohe kaasa võtta, sest järgmist reisi ei jõua teha.”

Õppuse legendi kohaselt puhkes Kesselaiul metsa- ja maastikutulekahju hommikul kell 9.20. Mets “põles” 1,5 hektari ulatuses ning “tulekahju” levis saarevahi maja poole. Mängult oli vigastada saanud kaks turisti, kel olid põletushaavad näol ja kehal. “Kannatanud” viidi saarelt ära politsei- ja piirivalveameti laevaga Valve.

Õppusel osalesid Orissaare ja Lihula komando päästjad, operatiivkorrapidaja Kuressaarest, Haapsalu komando liikmed ja Läänemaa operatiivkorrapidaja, Muhu ja Virtsu vabatahtlike merepäästerühmad ning Lihula, Haapsalu ja Orissaare komando pealikud. Õppusele kaasati Haapsalu töölaev ning politsei- ja piirivalveameti laev Valve, voolikute vedamisel ja kokkukorjamisel kasutati aga mandrilt toodud ATV-d.

Lindmäe sõnul läks õppus korda. Ka peamine mure – varustuse saarele toomine sujus suuremate tõrgeteta. Samuti toimis ladusalt õppusele reageerijate koostöö.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 151 korda, sh täna 1)