Ooperipäevade telgi ülespanek on alanud (6)

Ooperipäevade telgi ülespanek on alanud

OOPERILAVA VALMIB: Mirek King ja töömehed tagaplaanil firmast Allevent OÜ näevad 10–11 tundi päevas ränka vaeva, et telk saaks pühapäeva õhtuks valmis. Foto: Irina Mägi

Üleeile alustati Kuressaare lossi hoovis telgikarkassi ülespanekut ning plaanide järgi on telk pühapäeva õhtuks püsti ja ooperipäevadeks valmis.

“Eile (üleeile – toim) saabusid moodultellingud, -katus ja -tribüün mandrilt kohale,” ütles Mirek King Tallinna ehitusfirmast Allevent OÜ, mis paneb ooperipäevade telki üles juba teist korda.

Tema sõnul on kõik samamoodi nagu eelmisel aastal ja uuendusi pole. Ettevalmistus hakkab pihta pool aastat enne töö algust, siis peetakse koosolekuid ning pannakse täpsed plaanid paika. Praegu on plaan selline, et esimesena saab valmis karkassi merepoolne külg, siis teine pool, seejärel valmib katus ning laupäeval saabuvad telgikatted.

“Pühapäeva õhtuks saab valmis, nagu graafik ette näeb,” lubas King.

Praegu on platsil 16 meest, kes peavad päevas töötama 10–11 tundi, nooremad vähem ja niimoodi kuus päeva järjest. Kingi sõnul on osa mehi samad, kes eelmisel aastal, osa aga uued. “Kui nad siin lõpetavad, siis tuleb kohe uus objekt,” lausus ta. Mingit puhkust meestele ei anta.

Kuigi kaitsmed on vajalikud praegu, kui töömehed tellingutel ronivad, neid Kingi sõnul alati ei kasutata. 4 meetri kõrgusel kaitsmeteta ronimine ei ole tema sõnul inspektsiooni jaoks probleem. Kui töömehed katusele lähevad, siis kasutavad nad turvarihmasid ja kiivreid aga igal juhul.

“See on üks suurimaid objekte aastas,” ei alahinda King ooperipäevade telgi tähtsust. Kui nad hanke võidavad, tulevad nad siia järgmisel aastal jälle. Sel aastal neil praeguse seisuga rohkem projekte Saaremaal plaanis pole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 882 korda, sh täna 1)