Lootsi tänava kinnistu on endiselt räämas (11)

Lootsi tänava kinnistu on endiselt räämas

PEREMEES: Tünni otsas troonivat kassi prügi ega nõgesed ei häiri. Foto: Alar Truu

Aastaid Kuressaare heakorraametnikele muret valmistanud Lootsi tänaval asuva krundi seisukord pole siiani muutunud.

Saarte Hääle ajakirjanikud käisid turistide hulgas populaarse GO Spa hotelli juures asuvat krunti uurimas ning leidsid, et maja on endiselt räämas. Rohi on kaua niitmata ja nõgesed kõrguvad vööni. Sügaval rohus levitavad kalajäänused tugevat ebameeldivat lõhna.

Kuressaare linna endine heakorraspetsialist Lembit Rätsep ütles Saarte Häälele, et selle Lootsi tänava majaga oli probleeme juba kümme aastat tagasi. “Ka viis aastat tagasi, minu ametiajal kurtsid naabrid, et majas elaval K. V. on liiga palju kasse. Linnavalitsus tegi toona ettekirjutusi kasside arvu vähendamiseks, pakuti ka võimalust kasse tasuta steriliseerida. Otseselt trahve tegema talle küll ei hakatud,” rääkis Rätsep.

Praegu on K. V.  naabrid sõnaahtrad ega taha ajalehele ütlusi anda, et teravkeelse naabriga mitte tülli minna. Ka GO Spa tegevjuht Toomas Leis ei soovinud krundi seisukorda kommenteerida, kuid möönis, et kasse võiks vähem olla. K.V. ise soostus Saarte Hääle ajakirjanikuga küll rääkima, ent ei lubanud oma juttu trükis avaldada, ähvardades vastasel juhul ajalehe vastu kohtusse pöörduda.

Toimetusel ei õnnestunud saada kontakti Kuressaare linnavalitsuse heakorra ja keskkonna järelevalve spetsialisti Karel Kooviskiga, kes on puhkusel. Katrin Reinhold samast osakonnast ei tahtnud aga sel teemal sõna võtta. Ka abilinnapea Kalle Koov keeldus algul kommenteerimast, kuid linnavalitsuse pressiesindaja Liise Kallas helistas toimetusse tagasi ja lubas kommentaari hankida. See oli aga üldsõnaline.

Kuressaare linnavalitsus kinnitas, et tegeleb selliste juhtumitega, ent konkreetselt Lootsi tänava maja kohta kommentaare ei andnud. “Linnavalitsuse ametnikud tegelevad probleemsete kinnistutega (see ei sõltu valimistest).

Kasutatavad meetmed sõltuvad konkreetsetest kinnistutest ja nende omanikest,” kirjutas Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Liise Kallas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 615 korda, sh täna 1)