Kokkusaamiste aeg

Suvi on kokkutulekute aeg – kokku saavad sugulased, kunagised kooli-, klassi- ja kursusekaaslased. Kokku saavad ka need, keda seob ühine tegevusvaldkond. Nii on täna, ühel ja samal päeval kavas koguni kaks kirju meelelahutusprogrammiga kalurite päeva – üks Mõntu sadamas ja teine Nasval.

Täna algab ka teine üleilmne abrukalaste kokkutulek, kuhu eilse päeva seisuga oli end kirja pannud sadakond osalejat. Tuleval nädalal ootab oma rahvast koju Vilsandi. Ja kokku saab ka Saaremaa ühisgümnaasiumi lend, kes pool sajandit tagasi koolimaja ukse enda järel sulges.

Mis paneb inimesi, kes pole aastaid – ehk koguni aastakümneid – trehvanud ning kes üksteist ehk enam äragi ei tunneks, kokku tulema? Eks ikka soov teada saada, kuidas teistel vahepeal läinud on ja meenutama ilusat möödanikku.

Sest, olgem ausad, kellel tänapäeva kiires maailmas on aega ja võimalust minna külla oma teises ilmaotsas elavale klassiõele või muljetada oma vanavanatädi pojatütrega?

Seega – saagem ikka kokku. Et üksteisele võõraks ei jääks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)