“Hea, et see veel niigi läits!” (1)

See Joosep Tootsi suust pärinev lause Eesti filmiklassika hulka kuuluvast linateosest “Suvi” kõlbab ehk iseloomustama ka peaaegu toimunud maaostutehingut Kaarma vallas Praakli külas.

Nimelt sai oksjonil osalenud ning kinnistu eest raha juba üle kanda jõudnud ettevõtja Ülari Metsaveer tunnike enne tehingu notariaalset vormistamist teada, et kõnealusele maatükile on vahepeal tekkinud naaberkinnistutel asuvate puurkaevude sanitaarkaitsevöönd.

Metsaveer leiab, et poleks ta “kisa tõstnud” ja asja uurima hakanud, olekski ta ostnud põrsa kotis. Arvad, et oled ostnud väärt asja, aga välja tuleb, et hoopis defektiga. Ja nördimus võib olla palju suurem kui näiteks neil, kes kena rõivaeseme pähe hoopis ilusas pakendis katkised kaltsud ostnud on. Sest maa hind on oi-oi kui palju soolasem.

Seega saadi muutunud olukorrale jälile viimasel hetkel. Ja mine tea – kui tehing tehtud, kas enam olekski saanud midagi muuta või laiutaks ebaseaduslike kaevude sanitaarkaitsevöönd metsasel maatükil ka praegu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 265 korda, sh täna 1)