Saarlasi võõrustab Bermudal eestlane

Paljukorratud ütlus, et igas sadamas on vähemalt üks eestlane, saab tõeks ka Bermudal, kuhu saarlaste koondis Saarte mängudele sõidab. Üks kolmest teadaolevast Bermuda eestlasest – Helle Patterson – on ametis Saaremaa koondise atašeena ehk siis käte, jalgade ja silmadena.

“Ma pole kunagi tänaval võõraste hulgas eesti keelt kuulnud. Sellepärast on vahva, et varsti kuulen!” on 48 aastat Bermudal elanud Helle Patterson saarlaste tulekust elevil.

1938. aastal Rakveres sündinud ja neiupõlve nime Nurk kandnud Helle sõnul on sellel USA rannikust 1000 kilomeetri kaugusel asuval saarel tema teada kolm eestlast.

Saarlaste atašeeks sai nüüd juba pensionil olev keeleõpetaja Helle Patterson oma abikaasa Joni kaudu, kes on Saarte mängude komitee liige. Atašee ülesanne on olla n-ö asjaajaja ja vahelüli korraldajate ja koondise vahel. Pattersonil on abiks ka tema sõbranna Christianna Hiles, kes on põline bermudalane.

Patterson hoiatas saarlasi, et Bermudal on kuum ja niiske. “Olge valmis higistama,” andis ta teada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 168 korda, sh täna 1)