Eluülikooli tudeng Mark Muru (7)

Eluülikooli tudeng Mark Muru

OMAENDA LAPSUKE: Mark Muru on lõpuks jõudnud omaenda osalusega paaditööstuse originaalmudelini. Ja sellega mööda vett tuisata on vast ühe unistuse täitumine. Foto: Raul Vinni

Kui eluülikoolis loetaks kursuseid ja kraade, siis bakalaureuse võiks Pöide kandi laevaehitajale Mark Murule (48) küll anda. Visadus, leidlikkus ja suhtlemisoskus on need ained, milles ta on eksamid kindlasti sooritanud hindele A.

Paar päeva tagasi hakkas ühes lehest silma Vene jäähokimängijast rääkiva filmi arvustus. Vana treeneri õpetussõnad mängijale olid: “Suudad või ei suuda, see on su enese otsustada. Tuleb vaid leida oma tõeline kutsumus. Siis imestad sa ise ka, kui paljuks sa tegelikult võimeline oled.” Seda lugedes tuli kohe meelde Mark Muru. Algul intervjuuna mõeldud vestlus päädis vaid ühe küsimusega: “Kuidas sa paadiehitamise juurde jõudsid?” Vastus sellele kestis ei rohkem ega vähem kui 75 minutit.

Ei tahtnud suurele hallile

Eluülikoolis on Mark käinud sõna otseses mõttes, sest ülejäänud ülikoolid on tal elus pooleli jäänud. Aga pole ka varem paber mehest meest teinud. Tegelikult ei jõudnud Mark ka kohe eluülikooli esimestel kursustel teadmisele, mida ta õppida tahaks. Äratundmine tuli alles hiljem.

“Kui ma nüüd mõtlen, siis lapsepõlves meeldis mulle männikoorest laevu teha või neid siis paberist voltida,” nendib ta Alunaudi paaditööstuse teisel korrusel istudes, samal ajal kui allkorrusel tema juhtimise all juba uhkeid raudlaevu tehakse.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 705 korda, sh täna 1)