Andrea Pajuniit Iirimaale tagasi ei kipu

Andrea Pajuniit Iirimaale tagasi ei kipu

Foto: Peeter Kukk

Kuigi Kibuvitsa puhkemaja on saanud oma nime kinnistu järgi, ülemäära palju sedasama kibuvitsa me krundilt ei leia. Siin valitsevad kadakad ja käharad männipuud, mis parasjagu õitsevad ja aeg-ajalt tuulekeerdudega õuele kollakaid tolmupilvi lennutavad. Üks metsõunapuu on ka, täiuslikus õiteehtes.
“Algul oligi siin vaid suur kadakaväli,” ütleb kodumajutuse perenaine Andrea Pajuniit ja lisab, et mändidel-kadakatel on vähemasti üks hea omadus – sügisel pole vaja lehti riisuda. “Minu idee oli hoida siin kõike võimalikult looduslikuna.” Seepärast ongi maja sätitud puude ja põõsaste vahele, peenrad ja rajad jälgivad põõsagruppe ning inimese tahe siin liialt ei domineeri. Hoone ise asub Kuressaarest seitsme kilomeetri kaugusel kaunil Muratsi poolsaarel.

“Maja sünnilugu on juhuslik, kuigi ma usun, et päris juhuslikku ei ole siin elus midagi. Seda krunti pakkus mulle üks tuttav ehitaja. Algul oli see mõeldud investeeringuna, aga kui ma seda maatükki nägin, oli majaehitamise otsus selge. Unistus oma maakodust on mul alati olnud. Mõtlesin aga, et esialgu ostan endale maatüki ja eks majagi saab sinna kunagi ehitatud. Aga ehitaja hea nõuande kohaselt tegime maja ehitamisega kohe algust, kui maatükk oli välja valitud.

Ehituse käigus olid suureks abiks ka minu kallid vanemad ja isegi vennas käis nõu ja jõuga abiks. Ka kõik välitööd on koos perega omal jõul tehtud. Selline koostöö on ühendav ja rõõm lõpptulemuse üle mitmekordne. Unistused saavad reaalsuseks. Kibuvitsa koha loomisel õppisin ja kogesin, et kui inimene usub oma hingesoovidesse, siis need kipuvad täituma, ja vahel isegi kiiremini, kui oodata oskad.”

Edasi loe juunikuu Oma Kodust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 266 korda, sh täna 1)