Merearheoloogid tulevad vrakke otsima

Merearheoloog Vello Mäss plaanib augustis tulla koos meeskonnaga otsima Saaremaa ümbruse vetes hukkunud laevade vrakke.

Eesti tuntuima allveearheoloogi Vello Mässi sõnul kavatses meeskond tulla juba juunis Liivi lahte uurima ja teha ring ümber Saaremaa, ent ettenägematute asjaolude tõttu jäi see tegemata. “Meeste ootamatud terviseprobleemid tõmbasid meie kavatsustele esialgu kriipsu peale,” põhjendas Vello Mäss. “Seda, üht meie prioriteetsemat projekti me siiski unustanud ja maha matnud ei ole – võimalik, et augustis ilusate ilmadega ikka tuleme.”

Mässi hinnangul peidab meri Saaremaa ümber palju põnevaid vrakke. “Selles ei ole vähimatki kahtlust,” kinnitas ta. “Saaremaa läänerannik ja Liivi laht on meie jaoks tundmatu ja professionaalses mõttes ääretult huvitav koht.”

Mässi meeskond on varemgi Saaremaa ümbruse vetes vrakke otsinud, viimati Saaremaa põhjarannikul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 264 korda, sh täna 1)