Lümanda võtab lasteaia remondiks laenu

Lümanda vald võtab kuni 75 000 eurot investeerimislaenu oma lasteaia põhjalikuks renoveerimiseks.

Vallavanem Jaanika Tiit-son rääkis Saarte Häälele, et nende Karu-Kati lasteaed on ca 2/3 ulatuses rekonstrueeritud 2006. aastal KOIT kava (kohaliku omavalitsuse investeeringutoetuste kava) raames.

Viimane kolmandik – üks suur rühmaruum, WC, esik ja garderoob – jäid aga tookord rahanappusel tegemata. Suures osas pärineb selle majaosa praegune olukord Tiitsoni sõnul lasteaiahoone avamisest ehk aastast 1969 ning need ruumid pole seetõttu juba aastaid kasutuses olnud.

Kõige kurvemas seisus on vana eterniitkatus, millele viimased rasked talved on mõjunud eriti laastavalt ja mida enam “natuke lappida” pole võimalik.

“Kuna lapsi on meil jätkuvalt palju ning nende arvu prognoos on pigem stabiilne või suurenev, siis tahame lähiaastal võtta praegu niisama seisvad ruumid ikkagi laste heaks kasutusse,” kinnitas vallavanem.

Ta selgitas, et laenuraha eest saab korda hoone välimine osa – vahetatakse katus, laepealsele ehitatakse välja ventilatsioonisüsteem, soojustatakse seinad ja vundament, vahetatakse välja osa avatäiteid, korrastatakse trepipaviljon, samuti tehakse korda ligi 165 meetrit piirdeaeda lasteaia ümber.

“Kahjuks meie rahalised võimalused ei kannata sel aastal teha sisetöid, mis puudutavad elektrit, küttesüsteemi, nõrkvoolusid, siseviimistlust ja möbleerimist,” möönis Tiitson, kinnitades samas, et sügisel on plaanis küsida nende tööde jaoks toetust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 178 korda, sh täna 1)