Marek Niit usub MM-i normi täitmist (1)

Marek Niit usub MM normi täitmist

MM-i NIMEL: Marek Niit treenib üle pika aja kodulinnas ja üksinduses. Ta usub, et suudab täita Moskva MM-i normid. Foto: Alar Truu

Viljandis täna oma Eesti-hooaja esimese stardi tegev Marek Niit usub, et Moskva MM-i norm on täidetav. Vaatamata ülikoolisportlase-aja nukravõitu lõpule ütleb ta, et neli aastat Arkansas Razorbacksina andis talle hea kogemuse ja usub, et ka tulevikus on tema jaoks midagi olemas.

“Mul on alati hea tuju,” kinnitab naerusuine Niit, kui ta Kuressaare spordikeskusse trenni tuleb. Ei häiri teda seegi, et Arkansase ülikoolis õppimisega veidi jänni jäänud, ei saanud ta seetõttu osaleda USA üliõpilasmeistrivõistlustel. “Ikka ise olen süüdi, oleks pidanud rohkem pingutama,” selgitab Niit, miks õppimise pool veidi kehvaks jäi ja ülikoolispordi karmid reeglid võistlemisele kriipsu peale tõmbasid. “Oleksin sealt vast hea mälestuse saanud,” arvab Niit, et sportlikus mõttes ta üliõpilasmeistrivõistlustest kõrvalejäämisega suurt ei kaotanud. Kuid kripeldab ikkagi.

Seevastu ta hoopis puhkas korralikult. “Eks näis, mis see muutis,” arvab sportlane.

Peale USA-st naasmist Eesti koondisega Euroopa võistkondlikus liigas võistelnud Niit usub, et sealsete niruvõitu jooksude pärast ei ole veel mõtet püssi põõsasse visata ja minna saab vaid paremaks.

MM-i B-norm 400 meetris on 45,60 ja see tähendaks Niidule uue Eesti rekordi jooksmist. “Ei ole võimatu,” on ta kindel ja arvab, et Viljandis veel normitäitmist oodata ei ole, kuid mida aeg edasi, seda suurem tõenäosus on.

Tulgu suvel, mis tuleb, sügisel läheb Niit USA-sse tagasi ülikooli lõpetama. Kuigi tema 4aastane ülikoolisportlase tsükkel on täis ja meeskonda ta kuuluda ei saa, on tal võimalus vähemalt sel aastal veel ülikooli juures treenida. Uuest aastast tuleb leida mõni professionaalne treeninggrupp. Iseenesest poleks Niidu sõnul selle leidmine keeruline, kuid raskeks teeb asja just rahaline pool. “Seal kuluks ikka palju raha,” nendib Niit ja ütleb, et võimalus on trenni teha ka töö kõrvalt, kuid mis see teistmoodi oleks kui kooli kõrvalt. Pole ikka päris see. Nagu varem, nii ka nüüd ütleb Niit, et Eestis ta ennast siiski veel ei näe.

USA-aastatele tagasi vaadates tunnistab Niit, et see oli väga suurte kogemuste saamise aeg. “Jäin rahule, kuigi tulemuslikult endast kõike kätte ei saanud,” arvab saarlane.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 178 korda, sh täna 1)