Saarlased andsid vähe verd (3)

Eelmisel nädalal kogus Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse väljasõidubrigaad Kuressaare doonoripäevadel loodetud 150 liitri asemel vaid 80 liitrit verd.

Verekeskuse doonorluse spetsialisti Regina Kaasiku sõnul annetas oodatud 330 asemel verd vaid 183 doonorit, kuna seekord sai Kuressaares verd anda teises kohas. Seni doonoripäevi majutanud Kuressaare kultuurikeskuses toimusid seekord Kuressaare koolide lõpuaktused, seega kolisid doonoripäevad Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi saali.

Kaasik ütles, et verekeskus on täiskasvanute gümnaasiumile küll väga tänulik, et neil võimaldati kooli ruume tasuta kasutada, ent kuna harjumuse jõud on tugev, tuli gümnaasiumisse verd loovutama palju vähem doonoreid kui tavaliselt. Ilmselt lugesid inimesed plakatilt doonoripäevade kuupäeva ja kellaaja ning läksid siis kultuurikeskusse, kus nad on tavaliselt verd andnud.

Kuigi “saak” oli oodatust väiksem, ei pea verekeskuse väljasõidubrigaad Kaasiku sõnul siiski oma puhkuseplaane muutma ja saab väljasõitudesse kahenädalase pausi teha. Sel ajal tuleb piisavate verevarude osas loota Tallinna doonoritele.

Madli Kullaste

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 213 korda, sh täna 1)