Lihtne küsimus: Kas kive võib prügikasti panna? (10)

Vastab Katrin Koppel, Kuressaare linnavalitsuse keskkonnaspetsialist:

Kuressaare linna volikogu poolt eelmise aasta veebruaris kehtestatud jäätmehoolduseeskirjas on kirjas, et segaolmejäätmete mahutisse ei või panna “aineid ja esemeid, mis oma kaalu, mõõtmete või kuju tõttu või muul põhjusel võivad kahjustada mahuteid või jäätmeveokeid või raskendavad märkimisväärselt jäätmete kokkupressimist”. Kardan, et konteineri kividega täitmisel ja selle mehaanilisel tühjendamisel võib konteiner puruneda, see võib rikkuda prügiveoki pressimehhanismi, sellega võib kaasneda ka tööõnnetus, mille käigus saab vigastada konteinerit tühjendav töötaja.

Konteiner on mahuti, millega antakse ära oma tekkinud prügi, see ei tähenda, et konteiner peab olema pilgeni täis. Kui linnakodanikke häirib see, et konteiner ei ole kord nelja nädala jooksul tühjendamisel pilgeni prügi täis, siis tuleks valida oma prügiteket arvestades sobiva suurusega konteiner.

Selle saab lihtsalt välja arvutada, kui teate, mitu korda olete nt 2012. aastal prügivedu tellinud ja kui suur on teie konteiner. Teades aastast prügitekke kogust, tuleks see jagada 13-ga või 14-ga – nii palju tuleb aastas graafikujärgseid tühjenduskordi.

Nagu olen ka varem kirjutanud, oleme pöördunud OÜ Prügimees poole ettepanekuga võimaldada jäätmemahutina kilekoti kasutamist (50-liitrine, maksimaalselt 5 kg) majapidamistes, kus tõesti tekib väga vähe prügi (valdavalt üksikud pensionärid).

Kui teema tundub endiselt segane, siis palun tutvuge linnavalitsuse kodulehel oleva prügimajandust puudutava infoga: http://www.kuressaare.ee/uus/jaatmemajandus/.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 358 korda, sh täna 1)