Kuressaares kaitsti sotsiaaltöö magistrikraadi (1)

Sel kevadel kaitses magistritööd kaks Tallinna ülikooli rakendusliku sotsiaaltöö magistranti, kelle õppetöö toimus Kuressaares. Diplomid said nad kätte eile.

Magistrant Maria Kaljuste lõputöö teema oli “Supervisiooni võimalikkusest ja vajalikkusest Saare maakonnas sotsiaalvaldkonnas töötavatele inimestele” ja magistrant Katrin Keso-Vares kirjutas lõputöö teemal “Laps ja kriis. Õpetaja teadlikkus ja toimetulek lapse kriisiga Kuressaare koolide näitel”.

Kaljuste peab oma sõnul plaani jätkata doktoriõppes, eeltööd on tal selleks veidi juba tehtud, käivad läbirääkimised juhendajaga ja tasapisi valmib ka kava. Lisaks on ta leidnud koostööpartnereid mujalt Euroopast.

Magistriõpe oli Maria Kaljuste sõnul huvitav, raske küll mitte. “Keeruline oli ainult ühitada kodust elu ja õppimist, kuna minu õpingud langesid kokku mitme lapse sünniga ja mitme äri kiire arenguga,” lausus Kaljuste.

Katrin Keso-Vares praegu edasiõppimist ei plaani. Tema kiitis head võimalust teha magistriõpe läbi Saaremaal: “Ei pidanud kogu aeg Tallinna vahet sõitma.”

Nii Kaljuste kui ka Keso-Vares kuulusid SA Ülikoolide Keskus Saaremaal organiseeritud magistriõpperühma, õppetöö toimus Kuressaares aastatel 2009–2011.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 681 korda, sh täna 1)