Ringkonnakohus mõistis Tullio Libliku süüdi (4)

Tallinna ringkonnakohus tühistas kolmapäeval avaldatud mahuka otsusega Harju maakohtu õigeksmõistva lahendi maadevahetuse süüasjas ning mõistis kohtualused süüdi, määrates neile valdavalt tingimisi vangistuse, vahendas BNS.

Teiste seas jäi süüdi ka Saaremaa ärimees Tullio Liblik, kelle süü seisnes korduvas altkäemaksu andmises ja kes sai selle eest kahe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Tal tuleb hüvitada ka osa menetluskuludest.

Ringkonnakohus arutas maadevahetuse süüasja riigiprokuratuuri apellatsioonkaebuse alusel, milles süüdistajad polnud rahul maakohtu õigeksmõistva otsusega. Harju maakohus mõistis mullu 19. juunil maadevahetuse protsessil kõik kohtu all olnud seitse eraisikut ja kaks ettevõtet õigeks.

Liblik ütles Delfile kohtuotsust kommenteerides et ta otsustab koos vandeadvokaat Maria Mägiga pärast otsusega tutvumist, kas kaevata see edasi riigikohtusse.

Tullio Liblik tunnistas, et pole maadevahetuse kaasusega enam aastaid tegelenud. “See on minu jaoks täiesti arusaamatu juriidiline vaidlus, mistõttu on seda asja ajanud minu kaitsja Maria Mägi,” ütles Liblik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 652 korda, sh täna 1)