Palts sõdib tuulikute vastu (9)

Riigikogu liige, Saaremaalt pärit Tõnis Palts andis eile menetlusse seaduseelnõu, millega keelatakse Saaremaal, Hiiumaal, Muhus ja Vormsil püstitada elektrituulikuid, mis on maapinnast kõrgemad kui 30 meetrit või mille võimsus on üle 20 kW.

“Meie saarte rikkus on puutumata loodus ja ajaloolised pärandkooslused. Hiigelsuured tuulegeneraatorid on häirivad tehisobjektid, mis paistavad kaugele ja mõjuvad looduses ebameeldiva võõrkehana,” põhjendas Tõnis Palts looduskaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu esitamist.

Paltsu sõnul on turism Eesti saarte suurim majandusharu ning maailma kogemus näitab, et tuuleparkide püstitamine peletab turistid eemale.

“Seepärast tuleb kehtestada seadus, mis jätab need unikaal-sed alad tuuleparkidega risustamata ning võimaldab nii saar-te kohalikel elanikel kui ka külalistel ka edaspidi meie looduse rikkalikku ilu nautida,” põrutas Palts.

Loe ka juhtkirja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 720 korda, sh täna 1)