Repliik: Kalle Koov: lõpetaksin peod veelgi varem (24)

See, et lõbustusasutused sulgevad oma uksed kell 5, oli igati mõistlik kompromiss ja tundus, et peaks sobima mõlemale poolele. On ääretult kahetsusväärne, et nüüd lõbustusasutused siiski ütlevad, et soovivad jätkata nii, nagu on olnud kogu aeg.

Muidugi püüame me ikka jätkuvalt selgitada seda ka nende omanikele, et me elame ühises linnaruumis ja töötame siin kõik selle nimel, et meil oleks turvaline ja hea kodulinn, ja ettevõtja loomulikult ka selle nimel, et ärikasumit saada. Kuid kindlasti ei saaks ta seda ärikasumit, kui talle ei oleks loodud sellised tingimused, nagu tegelikult Kuressaares kui ühes hinnatud turismilinnas praegu loodud on.

See kompromiss oli hea. Me ei pakkunud ju, et tahaksime neid lõbustusasutusi sulgeda veelgi varem. Sest kui ma varahommikul läbi linna sõidan, kell on võib-olla pool kaheksa ja kui tänav on ikkagi tuikuvaid noormehi täis, siis ei ole see rõõmustav pilt mitte ainult mulle kui linnavalitsuse töötajale, vaid ka kui tavalisele linnakodanikule. Rääkimata siis nendest kartlikest turistidest, kes vaatavad, kuidas sellest räuskavast noortekambast kuidagi ringiga mööda pääseda.

See tund aega varem sulgemine oli selline kokkulepe, kus kaks poolt jõudsid, mõlemad järele andes, lõpuks kokkuleppele. Mina pooldan nulltolerantsi, paneksin klubid-pubid veelgi varem kinni, täiesti siiralt ja otsekoheselt. Seega pidanuks see kell viis rahuldama mõlemaid pooli. Ühe või teise lõbustusasutuse alt ära hüppamine paneb nüüd loomulikult ka linnavalitsuse järjekordselt raskemasse seisu ja ei loo enam sellist konstruktiivset koostöötahet.

Me ei kavanda karistusaktsioone. Siiski jätkan selle sama üleskutsega, et siin linnaruumis, kus me tegutseme kõik ühiselt, on ka linnakodanikel palju kaasa rääkida.

Järgmisena teeme ettepaneku laiendada kohaliku omavalitsuse volitusi selles osas, et meil siinse elu korraldajana oleks ikkagi õigus ise otsustada selle üle, kui kaua üks või teine lõbustusasutus võiks öösel lahti olla.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov
raadio Kadi usutluses

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 010 korda, sh täna 1)