Kaarma vallavanem kukkus Abruka regatil üle parda ja uppus (VIDEO) (23)

Margus Mägi

Laupäeva lõuna paiku kukkus Saaremaa Merispordi Seltsi korraldatava Abruka regati ajal Abruka saare lähistel jahtlaeva Sophia pardalt vette mees ja uppus. Tegemist oli Kaarma vallavanema Margus Mägiga.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kaisi andmeil leidis juhtum aset kella 14 paiku.

Saarte Häälele teadaolevalt saanud jahi pardal viibinud Margus Mägi õnnetult poomiga pihta ja kukkunud vette. Ta oma jahi meeskonnal teda aidata ei õnnestunud. Teine, tagant tulnud alus Katarina Jee sai ta küll oma pardale, kuid katsed teda elustada ei andnud paraku tulemusi.

“Allatuult sõites jaht ei kuuletunud roolile ja toimus ootamatu halss, mis viis jahi kõvasti kreeni ja poom muutis tahtmatult oma asukohta. Ja küllap hukkunu sai sealt löögi ja kukkus üle parda,” ütles “Aktuaalsele kaamerale” Roomassaare jahisadama kapten Meelis Saarlaid.

Kuressaare merevalvekeskuse teatel said nad laupäeval kell 14.14 teate, et Abruka regati käigus kukkus jahilt mees üle parda vette. Sündmusele reageeris Roomassaare sadamast Kuressaare kordoni merepäästetoimkond, kes asus kella 14.30 ajal mootorpaadi pardal olnud kiirabibrigaadiga teekonda õnnetuspaiga suunas.

Kell 14.40 jõudis merepäästetoimkond abivajajateni, kuid kahjuks ei õnnestunud meedikutel meest elustada. PPA teatel ei olnud vette kukkunul seljas päästevesti. Õnnetuse täpsemad asjaolud on aga selgitamisel.

Abruka regati ajal oli tuul küllaltki tugev ning puhanguline. Tegemist oli Kaarma meistrivõistlustega, millest Margus Mägi vallavanemana alati osa võttis.

Kaarma vallavanemana oli Margus Mägi ametis alates 2009. aasta sügisest. Enne seda kuulus ta Kaarma valla volikokku, olles volikogu esimees. Muuhulgas kuulus Mägi Lions Klubi Kuressaare liikmete ridadesse ning oli Saarte jahimeeste seltsi juhatuse esimees. Margus Mägil on neli last.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 675 korda, sh täna 1)