Sünteri Sass kutsub mõtisklema elu üle (4)

Sel reedel toimub Kavandi seltsimajas esimene filmilektoorium, kus osalejad saavad filmikunsti kaasabil elu üle järele mõelda.

Nimelt näidatakse kõigepealt filmi “Tutvustame Abrahami: “Saladuse” taga peituv saladus”, seejärel algab ühine arutelu, mõtisklemaks ja leidmaks vastuseid küsimustele, kes olen mina, mis on minu ülesanne, mida tähendab loomine ning kuidas tuua oma ellu rõõmu, õnne ja küllust.

Filmilektooriumi korraldaja, Aleksander Sünter ehk Sünteri Sass ütles Kadi raadiole antud intervjuus, et ürituse keskmes ei ole niivõrd filmi tegemine või filmikunst, kuivõrd film kui vahend, mis aitab inimestel mõelda maailma ülesehitusest ja inimese rollist selles maailmas.

“Me ei hakka filmi tegema või analüüsima, need filmid, mida lektooriumides vaadatakse, juhivad meid elu baasküsimuste juurde,” selgitas ta. Sassi sõnul on üritusele oodatud kõik need, kes ei pelga iseendasse vaadata ja küsimusi esitada. Aga ka teistega arutleda, kuidas see maailm üles ehitatud on ja kes me oleme.

“Need on elu baasküsimused, mis puudutavad iga inimest tema erinevatel eluetappidel ja milleks filmi vaatamine annab inspiratsiooni,” tähendas ta. Film on üles ehitatud intervjuuna huvitavate inimestega.

Sass lisas, et kui temal on jõudu ja jaksu ning inimestel huvi, siis saab sellest õhtust kindlasti traditsioon vähemalt korra kuus kokku saada. Filmilektoorium algab kell 19.30 ja kuni vanemad filmi vaatavad, leitakse tegevust ka lastele. Kavandi filmilektooriumi toimumist toetab KÜSK – Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 330 korda, sh täna 1)