LAULUPIDU: Maakonna muusikud peavad pillipidu

Saaremaa 50. laulupidu on eriline meie pärimusmuusikutele – kõik nad on osalejad suurel pillipeol, mis toimub 8. juunil Kuressaare keskväljakul.

Kell 15.45 saab tuntud pillimehe ja -meistri Mart Aardami esituses kuulda peo signatuuri torupillil ning seejärel tantsivad publiku ette maakonna rahvatantsijad, kes kaunistavad pillimängijate etteasteid visuaalselt. Pillimees mängis ju ikka tantsuks!

Tunnipikkusel kontserdil saab kuulda-näha pärimusansambleid ja üksikmängijaid Leisist, Sõrvest, Valjalast, Kaarmalt, Kuressaarest, Kärlalt, Pihtlast, Muhust ja Orissaarest ning erinevate rahvapillide koondansambleid.

Kõige enam on meil väikekandlemängijaid – lavale astub ligi 40-liikmeline koondkoor, milles on kanneldajaid maakonna seitsmest vallast.

Saare- ja Muhumaa lõõtsalised ehk rahvakeeles karmoskad on samuti koondunud ühisesse ansamblisse, keda juhendab Meelis Mereäär.

Pillipeo lõpetab ligi 70 mängijast koosnev koondorkester, kes tantsitab peolised laulupeo rongkäiku.

Vahetult pillipeo eel, kella kahest kolmeni, saab lõõtspillimängijaid ja ansambleid kuulata Kuressaare kesklinnas eri paigus: Veski trahteri ees esineb Valjala rahvamuusikaansambel, turul Muhu ansamblid Laulusõbrad ja Kiääks, vana pritsumaja ees Lõõtsmoorikud, kultuurikeskuse ja Ferrumi vahelisel alal väikekanneldajad, välikohvikutes lõõtspillimängijad Viktor Ilvest, Urmas Rahnik, Ain Hannus ja Sulev Mägi.

Olgu sel päeval meie kaunis kodulinn täis päikest ja muusikat. Ootame kõiki saar-lasi ja saare külalisi meie peole!

Õie Pärtel,
pillipeo kunstiline juht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)