Kuressaares jagatakse biosfääri-alast maailmakogemust

Täna jagatakse Kuressaares keskkonnaameti saalis rahvusvahelisel biosfääri kaitselade konverentsil teavet maailmas biosfääri kaitsealade osas ette võetud uuendustest.

Eile Tallinnas alanud, täna Saaremaal toimuval ning homme ja ülehomme Hiiumaal jätkuval arutelul keskendub ligi poolsada osalejat 15 riigist saarte elu-olule. Muu hulgas on üks peateemasid ka see, miks noored saartelt lahkuvad.

Keskkonnaameti biosfääri programmiala nõuniku Arvo Kullapere sõnul on UNESCO Eesti rahvuslik komisjon viimastel aastatel kõvasti aktiviseerunud. UNESCO koordinatsiooninõukokku kuulub ka Toomas Kokovkin Hiiumaalt.

Õhtul pärast arutelu tutvub rahvusvaheline seltskond Vilsandi rahvuspargiga.Loonamõisas pakutakse osalejaile ka õhtusööki.

Lääne-Eesti saarestiku biosfääri programmiala nõukogusse, mida juhib keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk, kuuluvad Saare maakonnast programmiala nõunik Arvo Kullapere, Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi direktor professor Toomas Saat (suvekodu Vilsandil), Saaremaa omavalitsuste liidu esimees Raimu Aardam, RMK Saaremaa metskonna metsaülem Marko Trave ja Kuressaares asuva Ülikoolide Keskus Saaremaal juhataja Maie Meius.

Maailma 117 riigis on praegu 610 biosfääri kaitseala.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 108 korda, sh täna 1)