Muhus saab osta alpakasid (2)

Muhus saab osta alpakasid

Fotol uudistavad kaheaastast alpakat Camillat Mathias, Laur Erik ja Iris Lidia. Foto: erakogu

Muhu jaanalinnufarm pani müüki alpakad. Tegemist ei ole siiski veel Muhus elavate alpakade Camilla ja Frizo järglastega.

Jaanalinnufarmi perenaine Helena Erik ütles, et müügis olevad aastased loomad on pärit Hollandist. Huvi alpakade vastu on täiesti olemas. Tõenäoliselt ostetakse neid turismi arendamise eesmärgil või koduloomaks. “Kuid nende vill on ka väga väärtuslik,” lisas Erik. Oma alpakad pügati jaanalinnufarmis ära ja nüüd loodetakse Sõrves Lõu küla villavabrikus sellest villast lõnga teha.

Helena Eriku sõnul on alpakad sõbralikud ja meeldiva välimusega ning neid saab mõningat vaeva nähes täiesti kodustada. Loomade hind sõltub vanusest ja soost, isased alpakad on odavamad. Siiski tuleks ostma minnes arvestada umbes Saaremaa keskmise kuupalga suuruse summaga looma kohta.

Fotol uudistavad kaheaastast alpakat Camillat Mathias, Laur Erik ja Iris Lidia.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 752 korda, sh täna 1)