Saalitäis tegijaid

Eile oli Kuressaare kultuurikeskuse saal täis oma tubli tööga kas siis maakondlikul, üle-eestilisel või suisa rahvusvahelisel tasemel silma paistnud noori saarlasi, nende juhendajaid ja erinevate koolinoortele mõeldud võistluste-konkursside-ürituste korraldajaid.

Kes pälvis tunnustuse olümpiaadi või siis lausa mitme võitmise eest, kes saavutuste eest spordis, kes kultuuris, kes uurimistöö eest.

Tublide noorte rohkuse üle võib ainult rõõmu tunda. Samuti selle üle, et nende õpetajail-juhendajail jätkub oma igapäevatöö kõrvalt jaksu ja tahtmist noori ette valmistada mõõduvõtuks maakondlikul, üleriigilisel või lausa rahvusvahelisel tasemel, korraldada üritusi, kus noored saavad end proovile panna.

Tublide õpetajateta poleks õpilastel häid tulemusi. Tublide õpilasteta aga oleks õpetajate töö nukram.

Kahju vaid, et suur osa neist tublidest noortest pärast pesast välja lendamist siia enam tagasi ei pöördu. Sest nende teadmiste-oskuste-kogemuste ja saavutuste jaoks jääb kodusaar liiga väikeseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 151 korda, sh täna 1)