Diva kino lõpetab, Kuu-Kino valmistub stardiks

Kuressaare ööklubi Diva viimased kinoseansid toimuvad täna õhtul, pärast mida lõpetab kino ametlikult oma tegevuse.

Sellega tuleb Kuressaare kinomaastikul filminäitamisse põgus paus, sest suvine kuursaali Kuu-Kino alustab alles veidi enam kui kuu aja pärast ning Kuressaare linnateatri Teatrikino linnavalitsuse varasema teate kohaselt suvehooajal filme ei näita.

Kuu-Kino ellukutsuja Toomas Leis ütles, et kuursaali kino alustab nagu ikka juuli algusest, kui päevad hakkavad taas tasapisi lühemaks ja ööd pikemaks minema. Kino näidatakse kuursaali Kuu-Kinos kolmapäeviti ja pühapäeviti kell 22 pargipoolsel terrassil. “Nagu aru saada võib, on tegemist vabaõhukinoga ning filme näitame suve ehk siis augusti lõpuni,” sõnas Leis.

Koostöös filmide erinevate maaletoojateganagu Sõprus, Estinfilm ja Kinobuss plaanib Kuu-Kino näidata paarikümmend väärtfilmi, põhiliselt Euroopa filmitegi-jatelt. “Ühtegi Hollywoodi hamburger-klišee-patriootilist filmi kavas ei ole,” kinnitas Leis. Plaanis on näidata ka paari eesti kultusfilmi, nagu “Georgica” ja “Hukkunud alpinisti hotell”.

Eelmisel aastal võttis publik Kuu-Kino Leisi sõnul kenasti vastu, moodustus suisa oma püsiklientuur. Seanssidel oli keskmiselt 30–40 külastajat, aga oli ka filme, kus huvilisi üle 100.

Peale kinoseansside toimub suvel kuursaalis hulgaliselt kontserte, need on aga sätitud peamiselt neljapäevadele ja vahel ka laupäevadele. “Püüame, et film ja kontsert pigem ei kattuks, aga ette võib tulla ka erandeid ja kogu kava pole veel 100 protsenti lukus, ehk et oleme alati avatud huvitavatele n-ö ekspromptideedele,” avaldas Toomas Leis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 204 korda, sh täna 1)