Rein Orn ja Veikko Lehto hakkavad muusikakooli õpetajateks

Kuressaare muusikakoolis 37 tegusat õppeaastat õpetanud Leida Viira läks väljateenitud puhkusele ja akordioniõpetajaks hakkab Rein Orn. Rütmimuusikale tuleb uuest aastast tuge pakkuma klahvpillimängija, kontsertmeistri ja õpetajana Veikko Lehto.

“Akordionieriala on loovutanud oma populaarsuse kitarrierialale,” ütles Kuressaare muusikakooli direktor Tarmo Berens, lisades, et veel mõnikümmend aastat tagasi oli seltskonna- ja rahvapill nr 1 akordion.

Nüüd on raadio, televisioon ja elektriinstrumentide võidukäik tõstnud troonile kitarri. “Siin ei aita muud, kui akordionistid peavad ise olema agaramad, et noortele oma pilli-ilu propageerimisel hästi silma ja meelde jääda,” sõnas ta.

Küsimusele, millised on tema ootused uutele õpetajatele, vastas direktor, et mõlemad õpetajad on meie kultuuriruumis tuntud tegijad ja ennast juba ammu tõestanud.

“Kuidas Reinul sujub kõige väiksemate noorte muusikute õpetamine, näitab tulevik, sest selles valdkonnas võib teda veel “nooreks” õpetajaks tituleerida,” muigas Berens, avaldades samas lootust, et Rein Orni teada-tuntud svingilembus ka muusikakooli ansamblitele edasi kandub.

“Hea meel on sellest, et mõlemad mehed tunnevad ennast kodus rütmimuusika valdkonnas,” märkis ta.
Tarmo Berens lisas suure tänu Leida Viirale selle panuse eest, mida ta on muusikakooli lastele ja ka suurtele aastakümnete jooksul kultuurivaldkonnas andnud.

Praegu veel Kaarma vallavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhatajana töötav Rein Orn, kes ise juba 10-aastaselt muusikaõpingutega alustas, julgustab lapsevanemaid suunama lapsi akordionimängu õppima.

“Mina tahaksin, et õpetamine kulgeks poolmängulise protsessina,” ütles Rein Orn, lisades, et muidugi peab pilli harjutama ja kõvasti harjutama, ent see ei peaks olema hirmuline tegevus.

Orn tähendas, et tema arvates on akordion nii Kuressaares kui ka mujal veidikene varjusurmas.

“Kõik liiguvad nende pillide suunas, millest palju räägitakse, aga just meil siin, kus traditsioonid on olemas, tuleks see traditsioon uuesti lõkkele puhuda,” rääkis Rein Orn, kellel ei ole niivõrd suur pedagoogitöö-, kui just pillimängukogemus, entusiastlikult. “See pill on seda väärt,” kinnitas ta.

Kel soov muusikakoolis õppida, saab 4. ja 5. juunil konsultatsioonidel ettekujutuse vastuvõtukatsetest. Katsed toimuvad 6. juunil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 698 korda, sh täna 1)